Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

QU-AX Gentlemen Bike hoge-bi-fiets

Moderne versie

QU-AX heeft een moderne versie gemaakt van de in 1867 in gebruik genomen hoge bi of vélocipède. Dit type fiets werd aan het eind van de negentiende eeuw een gangbaar vervoermiddel. U kent ongetwijfeld de foto’s van de fietsen met een enorm groot voorwiel en een klein achterwieltje. Dit is precies wat ook deze moderne versie kenmerkt. De Gentlemen Bike is een fraaie, geheel zwarte fiets. Het voorwiel van de fiets is 36 inch, vele malen groter dan het wiel van een normale fiets. Het achterwieltje is, zoals gezegd, een stuk kleiner en heeft een wielmaat van 12 inch. 

Eerst even oefenen

Beide wielen van de Gentlemen Bike zijn voorzien van rubberen luchtbanden, in tegenstelling tot de harde banden van de originele hoge bi. U zit op deze fiets dan ook een stuk comfortabeler dan op de klassieke versie. Daarmee willen we overigens niet zeggen dat het gemakkelijk is om op deze fiets weg te rijden – u moet wel even oefenen! Als u het eenmaal onder de knie hebt, beschikt u over een unieke fiets. U zult geen blokje om kunnen zonder de aandacht te trekken. De fiets is voor uw veiligheid voorzien van handremmen.

Uniek 

De pedalen van de Gentlemen Bike zijn vast aan het voorwiel bevestigd. Dit is de reden van het grote formaat van het voorwiel. Bij een kleiner wiel zou de fiets ontzettend licht trappen, waardoor de berijder maar heel langzaam vooruitkomt. De uitvinding van de fietsketting maakte een einde aan dit type overbrenging. Het opnieuw produceren van deze hoge-bi-fiets is dan ook niet uit praktische overwegingen gedaan. Houdt u van iets geks? Dan is dit unieke product precies iets voor u. 

Let op: de fiets op de tweede foto is een ouder model. De foto is toegevoegd om de grootte weer te geven.

Kenmerken

  • Moderne uitvoering van 19e-eeuwse fiets
  • Voorwiel: 36″ – Achterwiel: 12″
  • Comfortabele luchtbanden
  • Stalen frame
  • Voorzien van handremmen
👶 Loopfiets-expert.nl
Logo